Estem a facebook: facebook-icon al twitter: twitter-icon a youtube: icono-youtube i ara també al instagram: logo instagram

Telèfon de contacte: 626 23 32 71    correu: colladecampaners@hotmail.com

capsalera

capsalera

Dilluns torna a representar-se a Ontinyent el Cant de la Sibil·la

Dilluns vinent, 22 de desembre, torna a l’església de Santa Maria d’Ontinyent la representació del Cant de la Sibil·la, que inclou la Dansa de la Mort. Des que es va recuperar l'any 2000, aquest cant medieval s’escolta a la capital de la Vall d’Albaida gràcies a la Colla de Campaners i Menestrils, amb la col·laboració del Nou Orfeó, el grup de Danses, l’Agrupació Coral Llorenç Barber d’Aielo de Malferit, l’Agrupació Musical d’Ontinyent i el grup el Regall. L'any 2010 s’hi van incorporar les figures de les parques, encarregades de donar, medir i llevar la vida.

La representació tindrà lloc a les 20.30. La marxa processional de la Dansa de la Mort, les Campanes de la Sibil·la i el propi Cant de la Sibil·la són els temes principals de l’espectacle en què hi participen vora vuitanta persones, amb les veus solistes de Laura Valls en la Dansa de la Mort, i de Cecília Blanquer i Consol Rico en el Cant de la Sibil·la, amb Cristina Mollà com a organista.

Com a novetat, enguany es limitarà l'aforament a les sis-centes places que hi ha per a estar asseguts, seguint les indicacions de l'Arxiprestat d'Ontinyent. Segons que s'ha assegurat en l'acte de presentació del cartell de la representació, en les últimes edicions s'hi havien arribar a congregar prop de mil persones.

VilaWeb, 18-12-2014

Enllaç noticia

Exposició Commemorativa, 20 anys de Campaners

noticia7 1

 

La Colla de Campaners d’Ontinyent, informa que amb motiu del seu 20é aniversari ha organitzat una exposició commemorativa al locals parroquials de Sant Rafel (enfront l’església), que serà inaugurada el pròxim divendres 31 d’octubre a les 20:30 hores.

L’exposició combina un recull de fotografies, un audiovisual, i una mostra dels elements i vestits més característics al voltant de les activitats que l’associació ha desenvolupat al llarg de la seua història; així trobarem referències al Ball dels Cavallets (recuperat l’any 1.999 per aquesta associació junt amb la comparsa Fontanos), el Cant de la Sibil·la (que es realitza des de l’any 2.000 amb la participació del grup Menestrils, Grup de Danses i altres col·lectius), sense oblidar les matraques i campanes que tantes vegades han participat a diverses celebracions de la ciutat i fora d’ella. A més a més, la Colla de Campaners ha volgut completar la mostra amb un recull de peces molt interessants per seu valor històric i patrimonial, d’aquesta manera es podrà gaudir de la campaneta de la desapareguda ermita de Sant Onofre, bronze que data del segle XIV sent una de les més antigues de la Comunitat Valenciana i que ha quedat acondicionada definitivament com a peça de museu amb la construcció d'una base protegida en cristall per allotjar-la; diferents batalls, com el de la campana de Foc del Campanar de la Vila; motles, capçals,... i tot un seguit d’elements que sens dubte faran gaudir al visitant.

Una vegada inaugurada, l’exposició permaixerà oberta de l’1 al 9 de novembre en horari de 18:00 hores fins a les 21:00, puguen-se concertar visites fora d’horari contactant amb l’associació mitjanant el correu electrònic: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. i al telèfon 626233271.

Des d’aquestes línies volem convidar a tota la ciutadania a què ens visite, segurs que trobara una mostra que serà del seu interés; a la vegada que agrair a totes les persones que al 1.994 decidiren fundar aquest col·lectiu, així com a tots aquells socis que al llarg d’aquests 20 anys han anat treballant i deixant la seua empremta per poder aplegar a aquest aniversari sent una associació consolidada i reconeguda a la ciutat.

 

Noticies a la premsa:

Vilaweb Ontinyent.

Campaners.com

Comarcal.net

Archivalencia

Levante EMV

Colla de Campaners de Betera

TV. Comarcal

20 anys en imatges

Repàs Fotogràfic dels 20 Anys

1994 -2014

 

noticia6 1  

Repic de la Puríssima, any 1994.

 

noticia6 2   

Volteig General, Any 1995.

 

noticia6 3

Naix un nou campanar, any 1996.

 

noticia6 4

Restauració de la Puríssima i Petra antigues, any 1997.

 

noticia6 5

Benedicció de les antigues trebanelles de la vila, any 1998.

 

noticia6 6

Primera actuació del campanar Mòbil, any 1999.

 

noticia6 7

Recuperem el Cant de la Sibil·la, any 2000.

 

noticia6 8

Restaurem la campana de l'ermita de Sant Antoni de Dalt, any 2001.

 

noticia6 9

Comencem a recuperar trebanelles - Trebanelles de Sant Francesc, any 2002.

 

noticia6 10

Ens preprarem per als 10 anys, any 2003.

 

noticia6 11

Ajuntem els campanars mòbils, única vegada - moment històric, any 2004.

 

noticia6 12

Viatgem per primera vegada amb Gaspar a Agres, any 2005.

 

noticia6 13

Li donem la benvinguda a Benet XVI als campanars de Santa Monica, Sant Martí i capitania General, any 2006.

 

noticia6 14

Rebem el premi competic a la pàguina web més visita, any 2007.

 

noticia6 15

Realitzem concerts, com el de Quatretonda, any 2008.

 

noticia6 16

Mor una campana, Naixen dos - Completem el cojunt de la Vila, Any 2009.

 

noticia6 17

El campanar mòbil té noves campanes, any 2010.

 

noticia6 18

Viatjem a Tierra de Lara, any 2011.

 

noticia6 19

Restaurem les campanes de l'Hospital de la Beneficencià, any 2012.

 

noticia6 20

Camviem les campanes per un encensser, any 2013.

 

noticia6 21

Restaurarem les campanes de Sant Rafel, any 2014.

 

noticia6 22

I ara que?

Encara ens queda molt per viure.

Ens queden moltes campanades que fer, moltes visites, molts voltejos, molts campanars que visitar i moltes persones per conèixer.

PERQUE TOTS FEM COLLA.

Rafel, Concepció, Carlos, Ximo, Diego, Robert, Rafa, Lisard, Elisenda, Lisard, Mª Camren, Mª Amelia, Gonzalo, Esperansa, Susi, Vicent, Pura, Isabel, Rafa, Vicent, Roberto, Cristian, Enric, Gonzalo, Carmen, Vicent, Francesc, David, Virtudes, Yolanda, Laia, Luis, Nacho, David, Fina, Marina, Borja, Carlos, Vicent, Gonzalo, Rafa, Jose Miguel, Teresa, Mariola, Maria, Abel, Rafa, Pilar, Gregorio, Jose Ramon, Ana, Gregorio, Maria, Isaac, David, Sergio, Vicent, i tu si també vols?

 

 

Aquest any tornen les visites nocturnes al campanar i els dies de portes obertes

Aquest any tornen les visites al campanar.

noticia5 1

Visites nocturnes:

Dimarts 19 a les 20'30h.

Dimecres 20 a les 22'00h.

Jornades de Portes Obertes:

Diumenge 24 de 10'30h a 13'00h.

Dilluns 25 de 10'30h a 13'00h.

 (Unics dies en que es podra visitar la cripta) 

 

La Colla de Campaners d’Ontinyent organitza un any mes, les visites guiades i extraordinàries pel mes d’agost. Aquestes compten amb el suport de la Parròquia de l’Assumpció de Santa Maria i el patrocini de la regidoria de turisme de l’EXCM Ajuntament d’Ontinyent.

Visites nocturnes, setmana gran de festes:

Seran el dimarts 19 i el dimecres 20 d’agost.

Per al dimarts, l’horari serà després de la missa de les 20’00, es a dir, cap a les 20’30 hores a l’entrada de la sagristia del temple. L’objectiu d’aquest horari es iniciar les visites a la llum del dia i gaudir de la posta del sol mentre s’ascendeix a la torre aprofitant la setmana gran de festes on hi ha major nombre d’atracció turística.

Respecte al dimecres 20 d’agost, l’horari serà a les 22’00 de la nit a la porta lateral del Bon Pastor tot i seguint el procediment establert els diumenges però amb la característica de que hi son completament de nit. Aquesta serà la primera i única visita d’aquest any en que la gent podrà gaudir de les campanes i la nostra ciutat en completa nit, un ambient totalment diferent a la resta de l’any del qual convidem des d’aquestes línies.

Ruta turística, mercat medieval (s’inclou cripta i temple):

Els matins del diumenge 24 i dilluns 25 d’agost la Colla de Campaners d’Ontinyent i la parròquia de Santa Maria obriran les portes de l’església per permetre visitar tots els indrets del temple mitjançant una ruta turística. Així, en horari de 10’30 hores a 13’00 hores tot aquell que vulga podrà accedir a l’església de l’Assumpció de Santa Maria per la porta principal, seguint un camí marcat, lliure en temps, visitant cinc punts d’interès on, es detalla, mitjançant panells explicatius realitzats en valencià, castellà i angles tota l’explicació del temple, capella de la Puríssima, cripta i campanar. Durant el trajecte que realitze el visitant, aquest podrà trobar en tot moment a membres  de l’associació que orientaran, explicaran i atendran qualsevol dubte que puga sorgir.  La ruta finalitzarà per la porta lateral del bon pastor passant pel campanar i la cripta, seguint un camí marcat per cordons expositius. Cal senyalar que, aquests dos matins, seran els únics durant tot l’any en els quals es podrà visitar la cripta i gaudir de part del subsòl que existeix a Santa Maria. Aquesta ruta, que aquest any aplegarà a la seua setena edició, ha tingut una gran resposta i acceptació en els últimes edicions anteriors amb una mitja de 2.000 visitants per edició.

Per part de la Colla de campaners d'Ontinyent volem agrair a la Parròquia de l'Assumpció de Santa Maria que en tot moment ofereix la seua disposició per a que es puguen realitzar aquestes visites, i a la regidoria de turisme de l'EXCM Ajuntament d'Ontinyent per la seua col·laboració.

 

Video: Largometraje

 Noticia a la Premsa 

Levante. EMV

 

Més Informació: al 626 233 271 o al correu electronic: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.">

 

La Colla de Campaners d'Ontinyent participarà novament a la processó diocesana de Germandats i Confraries de Setmana Santa a Dènia amb les Trebanelles portàtils

Serà el proper dissabte 29 de març a partir de les 16'30 hores.

La Colla de Campaners d’Ontinyent participarà novament junt a la Junta de Germandats i Confraries de la Setmana Santa ontinyentina a l’encontre diocesà que tindrà lloc, en aquesta edició, a Dénia, el proper dissabte 29 de març en una solemne processó de la qual sonaran arrossegades per una plataforma especial les Trebanelles de caixa de ressonància dintre de la col·lecció que conserva l’associació.

 

noticia4 1

 

Com cada any, l’entitat obrirà l’expedició ontinyentina amb les Trebanelles portàtils junt a diferents torxes grans que s’utilitzen per a il·luminar els campanars de la ciutat les nits del dijous, divendres i dissabte sants.

Ja son diverses les edicions en que l’associació ha participat en aquesta processó amb l’objectiu de donar a conèixer un dels elements menys recuperats dintre del patrimoni campaner i en que la ciutat ontinyentina es pionera amb sis matraques fixes instal·lades en els principals campanars de la població.

En aquest temps important que vivim amb la recuperació dels tocs tradicionals junt al ressorgiment de noves colles, és molt important, conservar aquesta tradició coneguda com al “dejuni de les campanes” que acompanya, de forma teològica, històrica i espiritual cada tridu pasqual en que les campanes emmudeixen des de el cant de Glòria del Dijous Sant fins al de Pasqua de Resurrecció. El penjament de cordes a l’exterior de la torre en senyal de dol, el silenci total dels bronzes (incloent els tocs cívics com els del rellotge), el apagament de tots els enllumenats turístics i la seua substitució per torxes de foc son alguns dels símbols, emmarcats amb el toc de “Matraca” que acompanyen a la litúrgia del Solemne Tridu en els actes més importants de la religió catòlica.

La Colla de Campaners d’Ontinyent va potenciar al 2008 en el Congres nacional de Confraries i Germandats de Setmana Santa a Ceuta la recuperació d’aquest instrument de fusta en el que va ser totalment acceptada i de referent a les principals ciutats com ara Santiago de Compostela que renovà, després d’aquest congres, unes de les Trebanelles més grans d’Espanya per recuperar el seu toc al campanar esquerre de la catedral i actualment en funcionament. És per això i, donada la seua importància ben mancada, l’associació continua amb una estreta col·laboració en la Setmana Santa ontinyentina per la recuperació i potenciació d’aquest toc que deuria ser potenciat i protegit sobretot a la nostra diòcesis que encara conserva molts campanars amb les seues matraques totalment abandonades.

Cada any a l’encontre diocesà és pot vorer una mostra d’aquest toc i la seua participació en la processó general, enguany a Dénia, a partir de les 16’30 hores i presidit pel nostre Arquebisbe En Carlos Osoro Sierra on es preveu la participació de més de mil confrares pertanyents a les poblacions participants junt a les imatges processionals que durant tota la setmana han estat exposades. Aquesta serà la XXVIII edició en que és realitza aquest encontre processional.

 

noticia4 2

 

Buscar

Notícies