Estem a facebook: facebook-icon al twitter: twitter-icon a youtube: icono-youtube i ara també al instagram: logo instagram

Telèfon de contacte: 626 23 32 71    correu: colladecampaners@hotmail.com

Visites guiades al Campanar

  Visita agosto 2020

 cooltext1457128275    

Colla de Campaners d'Ontinyent

Des de 1994 vetlan per el patrimoni campaner de la ciutat.

Associació recolzada per: 

  Ajuntament Ontinyent Manual Corporatiu 2                     logohorizontal                    

 

Edifici: Església de Sant Miquel Arcàngel

Autor:

Any:

Tipus de Torre: Campanar

 

torre 2

 

Descripció:

A les parets de la sala de campanes hi ha una gran quantitat de grafits, dels quals el més antic està datat en 1911 (dels que s'han pogut datar ja que la majoria son indesxifrables o simplement dibuixos sense la data en què foren fets).
Regular, el campanar es troba bastant abandonat. Hi ha algunes restes d'obra al seu interior, a part de la brutícia evident pel pas del temps. La sala de campanes es troba bastant degradada i no té trapa a l'eixida de l'escala el que dificulta un poc el vol de l'única campana del campanar ubicada dalt d'ella. A tots els finestrals de la sala encara es conserven els antics coixinets de les antigues campanes amb marques d'oli, el que evidencia que han sigut utilitzats.

Visites al Campanar: Contactar amb la colla de Campaners

Rotgle:

  

Trebanella:

 trebanella 1

Notes:

Al campanar es troba el Plat de Sant Miquel, çò és un fre de camió penjat d'una biga que simula el so d'una campana i que acompanya a l'única campana existent a dia d'avui en el campanar (20-01-2007).
Tocs manuals a càrrec de de la Colla de Campaners d'Ontinyent en les festes majors de la Ciutat (la Puríssima, el Crist, etc). Els tocs de missa s'efectuen de manera manual des de la base de la torre amb unes batallades ràpides de l'única campana existent al campanar, rematades amb una, dues o tres més segons l'avís que siga.

Més Fotos

 

 

Nom de la Campana

Nom Popular

Any de Fosa

0

Missa

D'eixir a Missa

 

1

Sant Just

Campana de Sant Miquel

1941