Estem a facebook: facebook-icon al twitter: twitter-icon a youtube: icono-youtube i ara també al instagram: logo instagram

Telèfon de contacte: 626 23 32 71    correu: colladecampaners@hotmail.com

Visites guiades al Campanar

  visites

 cooltext1457128275    

Les campanes:

El Santíssim

 santissim 1

 cooltext1457128275

Colla de Campaners d'Ontinyent

Des de 1994 vetlan per el patrimoni campaner de la ciutat.

Associació recolzada per: 

  Ajuntament Ontinyent Manual Corporatiu 2                     logohorizontal                    

 

El  proxim 15 d’octubre celebrarem la onomàstica a Santa Teresa, amb ella és protagonitza una de les poques campanes amb diverses dedicacions a la nostra ciutat. Sant Lluís Beltran i Santa Teresa és la tercera campana més gran del conjunt de bronzes de la Reial Parròquia de Sant Carles Borromeo i amb els hipotètics seixanta anys d’història de la peça, cal confirmar que a hores d’ara continua sent un misteri.

teresa 1

En primer lloc aquesta campana substitueix a una anterior ja desapareguda en la Guerra Civil dedicada únicament a Sant Lluís, el nom de Santa Teresa sols apareix esculpit al bronze, de fet a l’acta de bateig no figura sent una acció molt estranya. En un fragment de la seua acta podem distingir la seua mínima catal·logació: Campana denominada de San Luis para la Torre de la Iglesia de San Carlos, que tiene un peso de doscientos noventa y un kilos, que con los doscientos treinta y cinco de contrapeso dan un total de quinientos veintisiete Kilos, actuando como padrinos D. José Sanz Delgado de Molina y Da María Mora Gramage. A.M.O (Actes de bateig de les set campanes inaugurades a la Plaça de la Vila el 30 de novembre de 1941).

 teresa 2

 Te un diàmetre de 790mm i una alçada de 720mm. Les seues epigrafies marquen un indici total de falsificació o provinença d’altre lloc ben distint, de fet no apareix ni es menciona per fosa les dues dedicacions citades anteriorment. El seu nom be reflectit de forma esculpida a la part interior central junt al nom de la Reial Parròquia i data bateig  sota un gran esborrany d’inscripció d’altra dedicació ben distinta, possiblement al Sagrat Cor de Jesús ja que apareix l’anagrama JHS al lateral dret. Per altra banda, el lateral esquerre be marcat per la signatura de l’autor de les set campanes batejades a la ciutat en postguerra, Manuel Roses Vidal de València. No falta la creu característica a la part exterior central i l’acompanyament d’una garlanda vegetal amb escuts del Sagrat Cor, creu amb estels, anagrama de Maria i Creu de Montesa.

 teresa 3

Actualment és troba en perfecte estat de conservació totalment restaurada, hem tingut la sort i honor de que conserve el fragment central de pedra del seu original contrapès que és trobava dipositat a la sala de campanes abans de la seua restauració. Forma part del meravellós conjunt de campanes i campanar restaurat de la Reial Parròquia de Sant Carles Borromeo amb jous de fusta.