Estem a facebook: facebook-icon al twitter: twitter-icon a youtube: icono-youtube i ara també al instagram: logo instagram

Telèfon de contacte: 626 23 32 71    correu: colladecampaners@hotmail.com

Visites guiades al Campanar

  visites

 cooltext1457128275    

Les campanes:

El Santíssim

 santissim 1

 cooltext1457128275

Colla de Campaners d'Ontinyent

Des de 1994 vetlan per el patrimoni campaner de la ciutat.

Associació recolzada per: 

  Ajuntament Ontinyent Manual Corporatiu 2                     logohorizontal                    

 

A Ontinyent radica per la nostra devoció al Santíssim Crist de l’Agonia qui venerem amb esplendor en les magnífiques festes moro-cristianes que no dubten la presència del so de les més apreciades campanes dedicades al Sant Patró. En primer lloc citarem la nova campana del Santíssim Crist de la Reial Parròquia de Sant Carles Borromeo, la segon més gran de la torre i la quarta fosa amb dit nom des de la construcció del campanar.

crist 1

La primera campana fruit d’una refosa va ser donada per testament de Concepció Donat l’any 1881 mentre que l’anterior a l’actual fou fruit del procés de tancament de la guerra civil al 1939 i que calgué refondre per trencament el passat any 2005, per tant, parlem d’un bronze amb tan sols nou anys però ple d’història i record ja que il·lustra el 125 aniversari de la Societat de Festers que, junt amb tota la ciutadania, esforç i devoció donaren a la llum a través de les magnífiques mans d’Abel Portilla de Gajano (Santander) essent batejada el 4 de juny de 2005 tal i com reflexa a la part superior coronant el bronze; “em va fer l’estima i devoció d’Ontinyent en el 125 aniversari de la Societat de Festers qui du a terme el meu nom”.

crist 2

Un fragment bíblic referent al 6 d’agost corona la part inferior amb la frase “Aquest és el meu fill, el meu estimat, en el qual m’he complagut; escolteu-lo”. Respecte a les epigrafies cal destacar com a creu exterior central la imatge en relleu del Santíssim Crist de l’Agonia reflectit en lletres junt a la parròquia a la part interior. Una imatge de Sant Josep al lateral esquerre recorda l’antic bronze, mentre que l’escut de la Molt Antiga, Noble, Lleial i Caritativa ciutat d’Ontinyent juny amb la data identifiquen la campana de la nostra terra al lateral dret.

crist 3

És tracta d’una campana d’un so esplèndid que toca en la seua soledat el dia de la “baixà” del Crist i al novenari anunciant els actes litúrgics, la resta de l’any acompanya als altres bronzes cridant a les corresponents festivitats. Guarda tots els dies la imatge del llit del riu Clarià d’on divisem el seu cos amb un contrapès de fusta d’iroko natural qui la farà perdurar amb un fort record i somriure  per uns moments de fe i esperança que quedaran gravats per sempre. Bones festes!