Estem a facebook: facebook-icon al twitter: twitter-icon a youtube: icono-youtube i ara també al instagram: logo instagram

Telèfon de contacte: 626 23 32 71    correu: colladecampaners@hotmail.com

Visites guiades al Campanar

  visites

 cooltext1457128275    

Les campanes:

El Santíssim

 santissim 1

 cooltext1457128275

Colla de Campaners d'Ontinyent

Des de 1994 vetlan per el patrimoni campaner de la ciutat.

Associació recolzada per: 

  Ajuntament Ontinyent Manual Corporatiu 2                     logohorizontal                    

 

Hola, aquesta setmana anem a parlar de la campana més nova que tinguem a la nostra ciutat. La campana dels Llumeners del Santíssim Crist va nàixer l’estiu del 2013 i la tenim localitzada al campanar de Santa Anna, ara cedeix el torn a la campana per a que vos conte ella la seua vida.

nova 2

Hola a tots, qui ací vos parla es la campana més jove d’Ontinyent, em diuen Llumeners del Santíssim Crist de l’Agonia, jo vaig nàixer un estiu de 2013 a Gajano, Santander, per les artesanes mans de Abel Portilla, ja en Ontinyent, l'empresa Electrorecamp S.L. em ficà un contrapès de fusta d’iroko. Vaig ser beneïda el diumenge 21 de juliol, en le transcurs de la tradicional missa anual de malats i impedits, dia en que em varen portar a la meva nova casa, l’ermita de Santa Anna, em col·locaren a la porta de l’ermita i el rector de la Reial Parròquia de Sant Carles, En Juan Jose Portero, em va batejar, després el propi mossen, el president dels "anderos" i dels llumeners em van fer sonar, baix la atenta mirada del poble fidel, que va pujar fins l'ermita a cel·lebrar aquest esdeveniment. Una vegada acaba la missa tots volien fer-se una foto amb mi. Per acabar vaig ser muntada al campanar, on vaig realitzar un volteig junt amb la resta del conjunt.

nova 5

Faig 560 mm de diàmetre, i 590 mm d’altura, pese 144 kilograms sense tenir em compte el contrapès. Porte una simple epigrafia, com a creu exterior, el relleu del Santíssim Crist de l’Agonia, la marca de Abel Portilla, l'escut de la Ciutat, amb els seus quatre títols, a la part interior porti un relleu de l’ermita de Santa Anna i el Santuari del mateix nom, tot completat baix del Crist amb la llegenda LLUMENERS DEL SSM CRIST DE L’AGONIA i baix l’ermita ERMITA DE SANTA ANNA JULIOL DE 2013.

nova 3

Estic localitzada a la sala de campanes mirant a Gregal, veig el majestuós Benicadell, acomiade tots els anys al Crist de la Agonia baix l'atent "solo" de la campana del gran, participe de les emocions dels xiquetes quan Jacobo aplega. A més soc una campana que toca exclusivament manual a càrrec de la Colla de Campaners.

nova 4

I fins ací la meva historia sols recordar-vos que dema dimarts 21 serà el meu natalici, compliré 2 anys vivint en companyia vostra.